ANTIBOŠNJAČKO: Kriju presude jer znaju da rade nezakonito prema Bošnjacima

Zašto netransparentni sudovi i tužilaštva internim aktima ograničavaju pristup javnosti i građanima o postupcima vezanim za ratne zločine, korupciju i kriminal

Saznajte zbog čega su sudovi i tužilaštva zatvoreni, zašto sakrivaju optužnice, presude i audio i video zapise i koliko je teško novinarima da informišu objektivno javnost.

Zašto sudovi i tužilaštva internim aktima ograničavaju pristup javnosti o postupcima vezanim za ratne zločine, korupciju i kriminal?

Ipak, i pored toga neki novinari su uspjeli doći do nekih zastrašujućih saznanja o nezakonitostima antibošnjačkog pravosuđa, o davanju dvostruko viših kazni Bošnjacima nego Srbima i Hrvatima za maltene ista djela, o puštanju na slobodu zločinaca i kažnjavanju branitelja, o tome gdje braniocima sudi sudija koji ih je tokom agresije slao u HVO zatvore, o tužilaštvu koje je lani procesuiralo dvostruko više Bošnjaka nego Hrvata i Srba…

Slični članci

Za koga radi bh. pravosuđe i je li vrijeme za dramatične promjene- pitanje je koje zahtijeva hitan odgovor. Jer ovo se više ne može trpiti. A ni dozvoljavati.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.