AFERIM GRADONAČELNIČE: Skaka želi snimati film o opsadi Sarajeva

Sarajevo zaslužuje da dobije revantan, historiji tačan, vrhunski, svjetski igrani film o opsadi, najdužoj u poznatoj historiji ratovanja, kazao je Skaka

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pokrenuo je inicijativu da se, u vrhunskoj produkciji i najvišim svjetskim standardima snimi igrani film o opsadi Sarajeva.

O tome su već obavljeni preliminarni razgovori sa relevantnim faktorima. Grad Sarajevo bi, prema poznatim poslovnim modelima, bio sufinansijer projekta uz podršku drugih nivoa vlasti, privatnog sektora i stranih partnera.

– Sarajevo zaslužuje da dobije revantan, historiji tačan, vrhunski, svjetski igrani film o opsadi, najdužoj u poznatoj historiji ratovanja. Film je snažan mehanizam kolektivnog pamćenja, mi smo grad filma, jednog od najvećih evropskih filmskih festivala i ovo je projekt oko kojeg se možemo okupiti – rekao je gradonačelnik Skaka.

Slični članci

Proslavljeni bh. režiser i producent Ademir Kenović pozdravio je ovu inicijativu ističući da se radi o vrlo pozitivnom signalu Grada Sarajeva i gradonačelnika.

– Raduje me da se prepoznaje značaj filma kao umjetnosti i načina da se pošalju važne poruke. Ovo je vrlo pozitivan signal – rekao je Kenović. FAKTOR

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.