A ZVALI SU JE “UBLEHAŠKA INVESTICIJA”: Svečano otvorena prva faza izgradnje elitnog naselja Poljine Hills Resort

Arapski investitor u realizaciji izgradnje naselja uložio do sada 40 miliona KM, a u gradnji učestvovalo više stotina bosanskohercegovačkih kompanija. Investitori, koje su mnogi “pljuvali” od početka, najavljuju i nove projekte

Uz prisustvo zvaničnika, te predstavnika društvenog i javnog života Bosne i Hercegovine svečano je otvorena i predstavljena prva faza izgradnje naselja Poljine Hills Resort nadomak Vogošće.

U ovo elitno naselje uložene su impozantne cifre, čemu svjedoči podatak o 40 miliona KM stranih investicija.

U realizaciji izgradnje naselja učestvovalo je više stotina bosanskohercegovačkih kompanija. Investitori najavljuju i nove projekte.

Slični članci

Brojni mediji koji su od starta tvrdili da je ovo “ublehaška” investicija, koja se nikad neće ostvariti, danas se nisu pojavili na otvorenju, niti su svoje čitaoce obavijestili o uspješnom poslu jedne od najvećih inostranih sarajevskih investicija. Vjerojatno je razlog pljuvanja što se ovdje radi o arapskom kapitalu, koji mnogi nastoje otjerati iz BiH i ostaviti da se taj novac isključivo slijeva u susjedne zemlje.

Čestitke investitoru što nije odustao, za razliku od nekih koji su nakon prvih medijskih pljuvanja odlučili napustiti našu zemlju i novac investirati tamo gdje ih više cijene.

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.