1441.: Izetbegović i Mahmutbegović čestitaju novu hidžretsku godinu

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitao Novu 1441. hidžretsku godinu sa željom da je dočekaju u zdravlju i sreći, u krugu najmilijih

– Neka nam značaj hidžre bude ohrabrenje da istrajemo na putu strpljenja  shvatajući da ponekad samo vlastitim odricanjem možemo ostvariti dobrobit za cjelokupnu zajednicu. Ojačajmo naše zajedništvo međusobnom podrškom, i sa pouzdanjem u Božiju milost koračajmo hrabro ka prosperitetnijoj budućnosti – kaže se u čestitki Izetbegovića, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

I potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović čestitala je danas svim muslimanima Novu 1441. hidžretsku godinu, uz želju da Novu godinu obilježe svečano, na tradicionalan način, u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija.

– Neka Nova hidžretska godina bude godina mira, tolerancije, saradnje i prosperiteta za sve muslimane u BiH i svijetu – napisala je Mahmutbegović u čestitki koju prenosi Služba za odnose s javnošću potpredsjednice FBiH.

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.